Money, Money, Money

31 Januari 2011 - 21:31
Idag så ramlade studiebidraget återigen in på kontot, snabbt som blixten tog man chansen att hoppa över skolmaten med en "box to go" då det var hemskt längesen. Friterad Kyckling med sötsur sås... OMNOM!
Inhandlade även lite saker jag suktat efter en stund nu... Ekonomisk?.. Jag!? Neeee.....

Kofta från Carlings som jag gått och tittat på varenda gång jag går in e den jädra affären, som tur för mig är det utförsäljning så den såldes för 90 kronor :'3
Sen lite random saker som jag känner mig i behov av från H&M...

Som tur var så fick jag panta pappas och henkas pant idag också så tjänade 81 kronor, även köpte pappa lite tjockismat till mig! wihoo let's get fat!!

2 School 4 Cool

26 Januari 2011 - 23:50
Igår var det skola... No shit?!
Min kamera stalkade mig till skolan så bestämde mig för att använda mig av den, ni vet... dokumentera dagen lite och sånt där ;)

Lets go :'D


↓ Dagen börjas med tre timmars bild, oljemålning är vad som står på schemat. 10 minuters rast får vi ta när vi vill.


↓ Ida är trött men hindrar henne inte från att visa lite nörderi ;)


↑ Duktiga elever ^^ ↓ Sådär långt kom jag idag då innan jag gav upp och började störa omgivningen ;)


↓ Subway till lunch med smurf och en läskig tant stirrade bakom oss O.o


Mat räckte inte för lillen utan det skulle fikas också!!! Lite sen till lektionen sen men vad gör de (A)↓ Sen blev resten av dagen seg med KuThi, Religion och Naturkunskap...Dagen avslutas med ett lite rörlig bild ^^ sista minuterna innan vi lämnar skolan
Kan man kalla det min första videoblogg kanske?
Blir alltid så akward framför kameran, förhoppningsvis lär jag mig att slappna av xDTime for change :'D

25 Januari 2011 - 20:09
Börjat ändra designen redan, kunde inte hålla mig ^^
Så kan vara ganska rörigt ett tag, just so you know ;P

Vill försöka ta nya bilder till headern också så den kan dröja!

Diamonds is a girls best friend

25 Januari 2011 - 18:09
Eller i mitt fall stämmer väll nitar in mer ^^
Mamma är så söt, känns som jag ruinerar henne ibland dock. Mötte henne och mormor på stan idag för jag glömt busskortet hemma (yepp I'm brilliant) och det slutade med att jag kom hem med detta...

Köpt från Glitter och Ur&Penn...
Mamma är så presentglad eller vad man ska kalla det så ibland måste man nästan säga ifrån. Även om man kanske velat ha den saken. Men älskar min lilla toka <3
Tack så mycket mamma <3

FML....

25 Januari 2011 - 17:15
Ida har upplyst mig om festivalen Download i England... Hatar henne lite för det nu xD
vad vill dem med att ta dit alla våra favoritband på våran STUDENT! Kan ju inte precis dissa avslutet från gymnasiet med min underbara klass för festivalen (sen har jag inte precis rås :P)

Men kom igen...
Avenged Sevenfold
Black Veil Brides
Bullet For My Valentine
Escape The Fate
Linkin Park
System Of A Down

Mitt hjärta brister D: Citerar Ida på att det är som alla bra svenska festivaler i ett och att jag nästan ville gråta...
Men som det verkar på deras arkiv verkar dem ha sjukt bra lineup's i stort sett varenda år... Nästa år har jag ingen student som stoppar mig (oss) ivf!!!

Fuck My Life D: I WANNA SEE THEM DUDE!!!!!


Painted black

25 Januari 2011 - 14:04

Less på designen, den är så simpel och tråkig D:
Vill få in lite mer färger på bloggen, helst pastellfärger <3 kanske en liten mer avancerad header.
Tanken var ju att detta skulle bli en tillfällig blogg under "utmaningen" men är faktiskt lite mer förtjust i denna än min förra så tror jag stannar här permanent!

Gäller bara att hitta någon värd inspiration, försöka att ta så lite som möjligt från andra bloggar utan bara komma på det själv. Kommer sträva efter att vara så unik som möjligt men vi får ju se hur det går och om någon random kommer och klagar att jag härmat dem ;)
Ge gärna förslag om ni vill hur jag kan utveckla designen OCH till och med bloggen till det bättre!

Because I'm here to stay ;)


Vi drar till fjällen, fest hela kvällen

22 Januari 2011 - 14:52
Ikväll är det 150-dagars! Första studentfesten jag faktiskt får gå på xD (jädra decemberbarn!)
Temat är Afterski som jag dock inte alls är pepp på men något kan man ju försöka hitta på!

Typ slalomglasögon xD och något bekvämt eller så, håller tummarna dock för att nästa studentfest har ett tema mer i min smak ^^ egga fantasin lite mer ;)

En dag på cirkus pt.2

20 Januari 2011 - 17:07
11. Skrattets Begär av Jaqueline Lundvall

Jag valde att måla med akrylfärg på akvarellpapper och göra en stor och även färgstark bild, eftersom att cirkus för mig är väldigt märkbart och extremt. Jag reflekterade även kring vad jag ansåg om ämnet cirkus mer specifikt och insåg då att jag tänkte på gamla så kallade "freakshows" som människor då avskyvärt nog sågs som underhållning. Och mitt syfte med bilden var då att framhäva hur en människa kan bli tvungen att utstå ett sådan förödmjukande lidande, endast för att tillfredställa andra människors groteska behov av nöje. Jag ville dock inte ha budskapet så tydligt så därför försökte jag få bilden rätt så stilren, men endå med små detaljer.

Att tillfredställe behovet av nöje. Behovet av nöje som övergår till ett begär. Begäret att få skratta. Skratta åt en annan människa.
En annan människas lidande...

12. Sofia Karlsson

"Bears, elephants, tigers and other animals do not voluntarily ride bicycles, stand on their heds, balance on balls or jump through ring of fire. They don't perform these and other difficult tricks because they want to; they perform them because they're afraid of what will happen if they don't."
Så står det på PETA's hemsida. När man tränar ett cirkusdjur gör man det inte med kärlek, man gör det med piskor, krokar och elektriska stötar. Våldet mot djur måste stoppas och användningen av cirkusdjur måste förbjudas!

Teknik: Jag har gjort marmoreringar med oljefärg på papper som jag rivit sönder och sedan klistrat fast på en stor träskiva. Bilden föreställer tre (inte så gada) cirkuselefanter som balanserar på en boll.

13. En om dagen... av Izabell Westin-Nordin

Gjorde tre bilder, en konkret och två abstrakta.
Jag valde att göra en lindansös med en lite alternativare stil då jag inte vill göra något av de uppenbara inom cirkus. Målade med akvarell då jag inte brukar använda det så ofta, se den som en personlig utmaning... eller nått. De abstrakta uppkom bara av en slump då jag experimenterade med hur jag skulle göra bakgrunden. Tur de, skulle blivit tråkigt annars!

Det som binder ihop allt är de svarta små hjälpredorna, det är inte många som vet detta men det är de som håller igång hela cirkusen.
Deras krav? En cupcake om dagen!

14. ? av Sofia Eriksén

Vilka verktyg jag använt under skapandet av denna tavla? Jag finner det aningen problematiskt att svara på denna fråga, på grund av de faktum att jag finnder det aningen problematiskt att komma på någonting jag inte har använt. Jag är dock relativt säker på att akrylfärger, akvarell och flytande akvarell täcker ytan av denna 80x85 centimeters stora träskiva (tittar man noggrant kan man förmodligen även finna spår av spillt kaffe, bomull och fläckar skapade av t-röd pch aceton). Detta hopkok av material är alltså grunden till tavlan (och vad som förklarar det cirka fem centimeter tjocka färglagret) och motivet har växt fram ur det, växt fram ur färgerna. Färgerna och virrvarret av känslor. Klingande barnskratt. Solsken i blickar. Leenden över snövita clownansikten. Glädje. Ilska. Sorg. Lycka. Vilken av dessa känslor min tavla uttrycker har åskådaren friheten att avgöra. Vad som egentligen döljer sig bakom ett påklistrat leende.

15. Befintlig barriär av Jesper Andersson

Den är målad på en panå med akryl. Den representerar den presationsångest som man kan känna som cirkusartist - eller som konstnär för den delen. Att man tvingar sig själv att prestera mer än man egentligen kan.

16. SHACOS 7 Jack in the box av Kevin Koskinen

Mina 7 clowner har jag byggt från grunden av materialet proslinslera. Jag försökte göra varje clown orginell.
Speglingen av detta konstverk är att förstå de olika rädslor man kan ha för clowner när man är ett barn, för att när man är barn kan fantasin flyga iväg och se saker som inte är där. Efter att jag hade bränt färdigt de här 7 clownerna så använde jag glasyr för att färglägga de nödvändigaste delarna.

17. Smell of joy av Linnea Nordin

En bild säger mer än tusen ord... Så jag tänker bara säga att den är gjord av torrpastellkritor, blyerts och popcorn.

18. Inte bara popcorn. av Rebecca Moberg

Ett känt faktum är att alla människor och djur måste äta för att överleva. Cirkusartister är inget undantag. Dock är nog deras middagar lite mer kaotiska än vanligt...

Tavlan blev först gjord i blyerts för att sedan färläggas och skuggas av vanliga färgpennor.

Idén bakom detta verk var att på något sätt efterlikna Leonardo Da Vinci's berömda konstverk "Nattvarden". Fast istället för alla dessa människor relaterade till kristendomen är bordet fullpackat med figurer du mycket väl kan hitta på en cirkus. Du har allt från Cirkusdirektören till akrobaten, redo att hugga in på dagens middag

Jag ville att det skulle vara möjligt att hitta nya små detaljer och saker varje gång man tittar på tavlan. De är alla dessa små detaljer som bidrar till helheten, så en stor guldstjärnatill alla ni som kan hitta den gömda cirkusmusen!

Double Rainbow all the way

20 Januari 2011 - 09:03
Fick en tanke igår, något jag blev ganska sugen på att testa.
Köpa hem alla olika sorters färger av dessa extrema färger och bara bli en ny färg hela tiden. Testa alla färger typ. Göra det till sommaren kanske då solen bleker bort färgen snabbt, som en sista spurt innan "vuxenlivet"...

Har trots allt haft rosa i 1½ år, varför inte testa alla andra >:D

Getaway Rock + Metaltown!

20 Januari 2011 - 08:52
Drömfestivalerna i sommar!
Metaltown känns bara som ett måste, är typ redan bestämt att jag SKA dit. Ska kolla och kanske boka boende med Frida till veckan.

Sen nu nyligt har jag fått upp ögonen för Gävles Getaway Rock! Biljetten är typ samma som Metaltown 1760 fast då ingår campingen ivf.
Lixom artisterna *_* Blowsigt ska dit för fan!!!!
Sen kommer Bullet For My Valentine, kul att se dem igen ^^ (Såg nu att jag inte laddat upp konsertbilderna än O.o fy skäms D:)

Andra artister jag gärna vill se är Alice Cooper och Sonarta Artica... Har itne hört så mycket av de andra banden dock men har för med att Ghost, Youth Of Today, Opeth, Heaven Shall Burn och Agnostic Front ska vara bra :)

Blää om man bara hade kunnat få ett jobb någon gång så man kan åka på dessa underbara festivaler! Vill ha mer festivalband xD Pier Pressure bandet är så ensamt ju <3

Även fått erbjudane om scenarbetare på Rockstad Falun... pengar försvinner även där om jag åker pågrund av resan och boende...

En dag på cirkus pt.1

19 Januari 2011 - 21:38

Gillar att vara seg på att lägga upp saker xD
18 December så började våran utställning "En dag på cirkus". Tvåorna på Nolaskolan Bild Estet får varje år göra en utställning på muséet och treorna är som inbjudna att bidra med sin konst ;)
Så ja det är inne på sista veckan innan den avslutas så på tiden att visa vad vi har att erbjuda här i Örnsköldsvik...

1. John Wayne av Marielle Buhr

"He dressed up like a clown for them with his face paint white and red and on his best behavior
In a dark room on the bed
He kissed them all
He'd killed them thousand people
With a sleight of his hand
Running far, Running fast to the dead
He took of all their clothes for them
He put a cloth on their lips
Quiet hands, quiet kiss on the mouth

And on my best behavior
I am really just like him
Look beneath the floorboards
For the secret I have hid"

2. Cirkushjärna av Ida Westin

- The very Brain
Vi fick i uppgift att göra ett abstrakt konstverk eller ett konkret och temat var cirkus. Det första som dök upp i mitt huvud var bara en massa färg. En cirkus sedd med blurriga ögon, abstrakt. Så jag begav mig till keramiken, plockade fram en bit vit lera. Målet var att göra någon typ av klump och sedan glasera den med diverse färger.
Och där har vi en... HJÄRNA!

- The girl without brain
Tjejen på akrylmålningen heter Alex Nordin. Hennes hjärna har runnit ur huvudet, genom örat. Aj.
Då hjärnan gick så fort att göra (dosen't make it less gorgeous though) började jag fundera på något konkret. Vem hade hjärnan tillhört? Valde att gestalta hjärnans ägare som en tjej (som jobbar som något freak på en cirkus) på målarduk och använde mig av akryl, eftersom jag inte målat så mycket med det tidigare.
För att koppla ihop de två konstverken gjorde jag "rinnande blod" av limmat lin målad med röd akrylfärg.

3, 10. Mystical Obcurity av André Jonsson


Jag satsade på att göra den så färgglad som möjligt för det jag tänker på när jag hör ordet cirkus är sjuka och färgglada saker.
Namnet Mystical Obcurity kommer från det första jag tänkte på när jag såg bilden. Med många tankar i bakhuvudet satsade jag självklart på en obsure och färgglatt tema med mycket symbolism blandat med alla figurer.

Blinded Sight (Tavla)
Cirkus är mystiskt/makabert och väldigt CP... Bättre kan jag inte säga om det och jag kan inte säga så mycket mer om tavlan heller. Jag var bara inne i just den biten av vad jag ville med tavlan så då fick det bli så.
(Med inspiration av Steam Punk & Tech)
Blinded Sight... Vet inte varför jag valde just det namnet. Jag tyckte att det lät bra bara. Tror också att det är namnet på något av mina äldre verk.

OctoDad (Tavla)
Orginellt från den färgglada bilden fats på ett rött och monotont spektrum. Det kanske är svårt att relatera det till cirkus.
Med Anton Sxandor Lavey i baktanke.

4. Cirkuståget av Eddie Nooij

Först ville jag måla ett tält, men den idén skrotade jag när jag började tänka på hur cirkusen förflyttade sig, och då kom jag på det! Tåg!

5. Cirkus Vänner av Petra Viklund

När jag först hörde temat hade jag ingen aning om vad jag skulle göra tills min lärare föreslog att jag skulle skapa porträtt av de som jobbar på en cirkus och att jag skulle inspireras av mina vänner.
Jag gillade idén men det kändes tråkigt att bara göra en massa porträtt så istället gjorde jag en stor bild med ett par karaktärer från cirkusen, alla baserade på mina vänner.
Jag hade redan från början bestämt att jag skulle jobba med pastellkritor eftersom jag alltid tyckt att de har varit roliga att jobba med. Men istället för ett vanligt pastellpapper använde jag mig av ett akvarellpapper, mest för att kolla om det funkade. Som ett litet experiment!

6. Funhouse av Laura Bolin

"This used to be a funhouse
But now it's full of evil clowns
It's time to start the countdown
I'm gonna burn it down, down, down I'm gonna burn it down."

P!nk - Funhouse

Jag har gjort ett cirkustält i starkare silkespapper, tyg, stråltråd och frigolit. Jag visste inte först vad jag skulle göra. Det var många som skulle göra clowner och mycket annat. Men det fanns inget tält. För alla cirkusartister behöver ju någonstans att visa upp sig! Då passade ett cirkustält bra.

7. Jag är en ballong av Harriet Lindberg

Ordet cirkus för mig är något glatt och ofta färgsprakande. Under min barndom blev det väl ett fåtal besök när cirkusen kom till stan. Men desto mer kollade jag på cirkusföreställningar på tv. Cirkus förknippar jag också med ballonger, kanske för det alltid brukar finnas clowner på en cirkus och clowner brukar gå omkring med ballonger. Många, i flera olika färger och former. Jag kommer själv ihåg rn ballong som jag fick en gång i form av en papegoja, men den råkade jag släppa så den flög iväg.

Jag har försökt att göra så att ballongerna ska se lika lätta ut som riktiga ballonger. De är gjorda i papier-mache. Jag har tagit formen av riktiga ballonger och sedan tagit hål på de, så att jag fick "skalet" kvar. Därefter spacklade jag och slipade till ballongerna för att få dem släta, och tillsist målade och lackade jag dem. Jag målade ballongerna med akrylfär i pastellnyanser för att få en lite retro-känsla över dem, eftersom jag idag inte tycker mig se lika många clowner med ballonger längre.

8. Himmelskt Gott av Kevin Karlsson

Jag har använt mig av torrpastell på träplattor. Bilderna ska föreställa sockervadd.

9. IQI


Scott Pilgrim vs The World

17 Januari 2011 - 18:58

Scott Pilgrim har aldrig haft några problem med att få tjejer. Det är att bli av med dem som brukar visa sig svårt. Kärlekslivet är inte enkelt, där finns ex-flickvännen som krossade hans hjärta men nu är tillbaks i stan såväl som tonårsflörten han försökt bli av med ända sedan Ramona först uppenbarade sig för honom. Han upptäcker dock snart att hans nya flamma har det allra värsta bagaget: ett obehagligt förbund av ex-pojkvänner kontrollerar hennes kärleksliv och kommer att göra vad som helst för att göra sig av med Scott.

När man är sjuk är film en väldigt bra sysselsättning, så förra veckan kom jag ihåg denna film som jag hittade någon gång förut. Fin mening där xD
Skum film, dock rekomenderar jag den verkligen! Oseriös men endå seriös på något sätt.
Inte alls en typisk kärleksfilm vilket jag gillar, är inte speciellt för det där typiska gulligull nu lever vi lyckliga i alla våra dagar tramset.

OmNom...

17 Januari 2011 - 18:27
Idag hittade jag bloggen Krafla och när jag gick in på kategorin Foto - Cupcakes så vattnades munnen rejält! Oh.. My.. God! Ser så oemotståndligt gott ut så bara för att tänker jag fresta er också med dessa mumsiga bakverk.

Vill bara frossa i mig alla dessa goda saker :3 Önskar jag kunde baka sånna här fina cupcakes, får ta inspiration från dessa någon gång och ge ett försök till att skapa något vackert OCH gott ^^

Sysselsättning

13 Januari 2011 - 15:56
Igår åkte lösgåret ur... yepp.
Slarvigt limmat och dålig skötsel sabbar det ganska snabbt.
Så idag har varit pysseldag fär håret :'3 YAY
Fått ut allt lim ur mitt hår, gjort inpackning på löshåret och mitt eget och nu är ALLT på färgning ^^ Kanske till och med kan sätta tillbaka allt ikväll om mor min är villig att hjälpa så det blir ordentligt gjort denna gång ;)

Blanda ny färg då min förras blandning snart tagit slut ^^ mixar ihop Directions Flaminga Pink och Carnation Pink och Stargazer Baby Pink. Sedan MYCKET balsam för att göra mer färg ^^

Gjorde även två slingor med bara Baby Pink, ser väll om det blir bra eller inte sen ;)

Det jobbiga med löshåret är dock att det svarta har fäst sig på det rosa.

Så topparna av det rosa är ganska lila nu :P Som tur är smälter det ihop ganska bra. Fast det ser förjävligt ut nu när man bara har det rosa tränset för sig xD hoppas man kan få det se hyffsat ut igen när man sätter tillbaka det bara ;)

Försöker städa rummet nu så det ser lite representabelt ut och har bestämt mig för att jag är tillräkligt "frisk" för att ta mig till skolan imorgon :'D Saknar klassen lite nu <3

Ligg och se sjuk ut så blir du frisk

12 Januari 2011 - 00:12
Kan inte vara ensam om att hata sjukdom, lyckades bli sjuk i söndags (toppen). Vill inte missa något i skolan och dra på mig frånvaro. Dock inte så roligt att gå dit när det känns som man ska svimma om man rör sig, näsan rinner och halsen skär då hostan aldrig vill ge upp.
Testade gå till skolan idag men det var en mardröm, kändes som jag vill gråta lite ibland av hur dåligt man mådde. Men har inte feber?
Känns sådär lagomt fräscht när snoret rinner mitt under en lektion och man inte har något papper. BLÄRK!
Vill så gärna stanna hemma imorgon och lida i min ensamhet men endå inte. Lärarna kommer säkert tro jag inte är sjuk då jag är typ borta varannan dag >_> Sen ska jag gå till kommunen och tigga sommarjobb imorgon! Är tanken ivf.
Att man typ däckade vid halv sex har inte gjort saken bättre, vaknade runt tio och är för rastlös nu för att somna om, därav detta inlägg.
Ska man ge upp mot detta virus och stanna hemma?